CV

Margit Elmelund

Født 1961

Jeg er lærer, mine linjefag er billedkunst -og håndarbejde fra 1991. Fuldtidskunstner siden 2009. Eget værkstedsgalleri midt på Højfyn. Jeg har undervist voksne fysisk og psykisk handicappede gennem 17 år i de kreative/manuelle fag . Jeg har udstillet siden 1999. Min første udstilling var på Midtfyns kunstcenter-en solo udstilling med 31 værker.

I midt billedsprog har jeg været rundt om billedsyning, akvareller og collager, håndgjort papir og meget mere. I dag er det maleriet og grafikken, der er mine fortrukne udtryksmåder.

Kurser siden 2010:

Længerevarende kurser på Århus Kunstakademi: maleri, grafik og kurser i diverse blandformer. Undervist af: Ole Lindquist, Bo Mølgård, Pernille Andersen og Anne Bjørn.

Desuden et ugekursus hos Anne Bjørn i Mix Media

Længerevarende kurser på Pårup Kunstskole, Odense. Maleri og grafik. Undervist af Indigo Richards og Yngve Riber.

Kursusophold på Holbæk Kunsthøjskole i Grafik. Undervist af Tine Kjølsen

Fyns Grafiske værksted kurser: Annie Silverman USA, Hardy Ernst og Ingrid Duch.

Studierejser:

Norge: 2010, 2012  Fotorejser i naturen

Sverige 2015 Tidaholm Grafiksymposiun og arbejdssymposium på Kirsten Kjærs museum 14 dage

Spanien 2015 Eksperimenterende akvarel undervist af Tind Hind og Tilde Louise Carlsen

2016  Finland Imatra  Grafik Symposium

2018 Arbejdssymposium  Tyskland, Kunslerhaus Lukas i en måned

Medlem af Fyns grafiske værksted fra 2011.

Medlem af Gæsteatelier Hollufgård fra 2018

Medlem af kunstgruppen AXON siden 2003-2016

Hvordan arbejder jeg:

Jeg maler fortrinsvis mine malerier med aqua-oil.  Stoflighed og struktur fascinerer mig

I nogle malerier benytter jeg collageteknikker: håndgjort papir, kul og pastelkridt. I de senere år har jeg arbejdet med akvarelteknikker, som giver malerierne lethed og lys. der opstår en spænding mellem de tunge,tætte farver og det akvarel ligende.

I grafikken arbejder jeg bl.a med collografi, akvatinte og ætsning. Mange gange mixer jeg de forskellige teknikker. Der leges på en anden måde, da det er en blanding af håndværk, ideer og “sproget” er meget forskelligt  fra maleriet…..

Jeg arbejder med professionelle materialer lige fra maling til indramning.

Inspiration

At være billedkunstner er et privilegium, at sanse hverdagens unikke øjeblikke fx. et dejligt møde  mennesker imellem og det er centralt at jeg ud fra min vinkel kan ” tage helikopter syn på” livet og forholde mig til det der sker ….

At være nysgerrig!!!

På rejser , i mødet med mennesker, et spændende digt eller et teaterstykke. At lade sig inspirer som fx Bob Dylan, der i sine sange bruge folkeviser/ ballader – drejer og tvister dem og gør det til sit.

Mit udtryk, mit billedsprog skabes ofte i dialogen mellem naturen og min egen indre fortælling.

Lyset, farver, former, stemninger, livsglæde og forundring bliver til abstraktioner over naturen og er ofte tilbagevendende i min billedproduktion. At forundres over barkens struktur, en klippevæg , insektet eller det evig gyldige landskab.

Det grafiske udtryk kan ofte være mere figurativt.